Jeugdcompetitie

KNLTB competitie - externe competitie 

ETV Volley en Amjoy Tennis vinden het belangrijk dat er naast de training extra speelmomenten zijn. Je leert zeker een hoop bij de training maar zoals elke sport moet je daarnaast ook het geleerde blijven oefenen. Je kunt bijvoorbeeld wekelijks afspreken met andere jeugdleden maar je kunt ook deelnemen aan de externe competitie.

Bij ETV Volley nemen we deel aan de voorjaarscompetitie (start april) en najaarscompetitie (start september).

De jeugdcompetitie is opgebouwd uit kleuren gekoppeld aan leeftijden.

  • Rode competitie (t/m 8 jaar)
  • Oranje competitie (8 t/m 10 jaar)
  • Groene competitie (10 t/m 12 jaar)
  •  Junioren (gele competitie)  (11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar)

De wedstrijden vinden rondom Eindhoven plaats. Veldhoven, Geldrop, Waalre etc. Hoe hoger het niveau hoe verder de clubs liggen. Ons eerste jeugdteam speelt hoofdklasse (hoogste niveau in Nederland) en spelen door heen NL.   

De wedstrijddagen zijn meestal opeenvolgende zondagen. De inhaaldagen worden alleen ingezet als één van de wedstrijddagen een team (ETV Volley en/of de tegenstander) niet kon spelen. De reden kan zijn door weersomstandigheden (extreme regen, sneeuw/vorst) of blessures zodat het team onvoldoende spelers heeft.

Je bent niet verplicht elke wedstrijddag aanwezig te zijn maar vaker niet dan wel aanwezig is ook niet fijn voor de rest van het team. Samen uit, samen thuis.

Als je de afwezigheid tijdig doorgeeft aan de teamcaptain dan wordt er of een vervanger gezocht of het team heeft voldoende spelers dat een speler een keer kan uitvallen. Dat gebeurt in elk team. No worries als een wedstrijddag gewoon niet uitkomt. Op tijd melden en dan niets aan de hand.

De wedstrijden zijn altijd op een zondag en beginnen meestal rond 09.00 of 10.00 uur.

  • Rood - wedstrijdduur één uur
  • Oranje - wedstrijdduur 2,5 uur
  • Groen - wedstrijdduur 2,5 - 3 uur
  • Geel (junioren) - wedstrijdduur gemiddeld 3 - 5 uur  

De dag is samen uit, samen thuis. Je start als team en je eindigt de middag als team.  

Het vervoer naar andere clubs gaat in overleg met de andere ouders. De teamcaptain maakt vooraf het rijschema voor de ouders die kunnen rijden. Bij uitwedstrijden worden de kinderen opgepikt bij ETV Volley of ze worden soms ook thuis opgehaald.