Informatie over Lidmaatschap

Bij ETV Volley hanteren we een bardienstverplichting voor alle senior leden vanaf 18 jaar tot en met 70 jaar. Zo houden we ons clubhuis betaalbaar en gezellig. Mocht je om voor jou dringende reden niet aan deze verplichting kunnen voldoen, neem dan contact op met [email protected]

Kosten volwassenen:

Jaarlijks betalen senior leden de volgende contributie:

Senioren (18 jaar of ouder)  € 175,-
Studenten (inschrijfbewijs vereist) € 113,-Niet actieve leden
Niet actieve leden ('slapend') € 20

Het lidmaatschap voor bovenstaande lidmaatschappen loopt gelijk met het kalenderjaar: van 1 januari tot en met 31 december. De facturen van de contributie worden door de penningmeester via e-mail verstuurd, normaal gesproken in maart van het jaar. De e-mails bevatten een Ideal betaal-link en het heeft de voorkeur als die gebruikt wordt.

Later lid worden:

Word je later in het jaar lid dan betaal je een gedeelte van de jaarcontributie, met daarin wel altijd de door de vereniging te betalen bondsafdracht (€25,-). Hierdoor is het bedrag niet altijd precies naar rato is met het resterende deel van het (kalender)jaar, maar betaal je ongeveer €25,- vast +€12,50/maand (uitgaande van een seniorenlidmaatschap).

Kosten jeugd:

Voor jeugd gelden de volgende bedragen, waarbij deze bedragen inclusief training (door professionele trainers)

 • Leeftijd 5-8:     € 400,-- /jaar (incl. 1 uur training/week, 8 per baan, winter binnen)
 • Leeftijd 9-12:   € 495,-- /jaar (incl.1 uur training/week, 4  per baan, winter binnen)
 • Leeftijd 13-17: € 500,-- /jaar (incl. 1 uur training/week, 4 per baan, winter buiten, dan 1.5 uur)
 • In speciale gevallen waar geen training gewenst is, of er speciale trainingswensen zijn is er de mogelijkheid om "basislid-zonder-training" te worden tegen betaling van het lidmaatschapsbedrag van € 112,-- per jaar.
 • Voor jeugd die padel wil spelen, en geen tennisles wil, zijn het lidmaatschap en de trainingen vooralsnog gescheiden. Deze jeugd wordt ook "basislid-zonder-training".
 • Voor de jongste kinderen, jonger dan 5 jaar, is er de mogelijkheid om lid te worden en training te krijgen tegen lidmaatschapskosten van € 315,--/jaar.

De trainingen vinden plaats gedurende in totaal 34 weken, in de schoolvakanties en in de periode net na de zomervakanties tot aan de herstart van het seizoen zijn er geen trainingen.

De facturering van het jeugdlidmaatschap vindt voor de kinderen met training plaats in 2 termijnen, 1e termijn september/oktober, 2e termijn februari/maart. 

De facturering voor jeugd met het basislidmaatschap vindt plaats in september/oktober, en dan in 1 termijn, dus direct tot eind augustus van het jaar erop.

Overige regelingen en informatie

In de loop van het jaar lid worden.

Lid worden in de loop van het jaar is mogelijk, voor trainingen natuurlijk alleen in overleg. De kosten zijn in principe per resterende maand wel iets hoger dan bij een volledig jaarlidmaatschap, maar bepalen we dus wel aan de hand van het aantal resterende maanden in het betreffende lidmaatschapsjaar.

Beeindiging van lidmaatschap en/of training buiten de normal lidmaatschaps-jaartijden is niet mogelijk, of leidt niet tot teruggave van betaalde lidmaatschaps en/of trainingsgelden gezien het feit dat allerlei kosten dan al gemaakt zijn en/of trainingsgroepen al ingedeeld (met name KNLTB lidmaatschap en trainingsgelden).

KNLTB lidmaatschap.

Word je bij onze vereniging lid dan ben je ook lid van de KNLTB (behalve niet actieve leden en de jongste jeugd < 5jaar).  

Ledenpasjes en de KNLTB.Club app.

Als lid van ETV Volley ben je automatisch lid van de KNLTB (behalve slapende leden en jeugd < 5jr) en ontvang je een KNLTB pas. Met deze pas kun je de poort van het park openen en banen reserveren. Verder is deze nodig om je bij competiewedstrijden en toernooien te legitimeren.

Ook niet KNLTB-leden krijgen een pasje waarmee de poort geopend kan worden. 

Nieuwe leden ontvangen momenteel een extra, 2e pasje, speciaal om de poort te openen. Helaas werken de huidige KNLTB-passen namelijk niet op de poort. We hopen dat in de loop van 2022 dit probleem verholpen kan zijn. Dan gaat de KNLTB over op een ander pasjes-systeem.

Naast je lidmaatschapspasje krijg je met je lidmaatschap ook toegang (met loginnaam en password) tot de KNLTB.Club app waar allerlei informatie over de club te vinden is, waar je een baan kunt reserveren, en nog flink wat meer.

Wie zijn/haar foto op het pasje wil vervangen kan een foto aanleveren digitaal bij de ledenadministratie. De kosten voor het nieuwe pasje zijn dan 1 euro. Je kunt er ook voor kiezen een nieuwe foto in de KNLTB Club app te zetten, daar zijn geen kosten aan verbonden. Kies in de app rechtsonder voor "Meer" en klik op het camera icoontje bij je foto.

Wijzigen/opzeggen lidmaatschap

Wijzigen

Wijzigen van lidmaatschap gegevens kan via brief of e-mail aan Toine van Gils (Schonberglaan 8, 5654 KC, Eindhoven, [email protected]).

Opzeggen

Opzeggen lidmaatschap kan via brief of mail aan Toine van Gils (Schonberglaan 8, 5654 KC, Eindhoven, [email protected]) .

Voor volwassenen geldt:

 • Als de opzegging vóór 1 december in het bezit is van de ledenadministratie, zijn er geen kosten aan verbonden en gaat de opzegging in per 1 januari.
 • Bij opzegging in december of januari wordt € 15 in rekening gebracht.
 • Bij opzegging in februari € 25.
 • Vanaf 1 maart wordt de volledige contributie in rekening gebracht.

Voor de jeugd geldt:

 • dat opzeggingen uiterlijk 15 augustus binnen moeten zijn voor het lidmaatschap wat dan per 1 september verlengd zou gaan worden.
 • Voor opzeggingen die in september binnenkomen geldt dat er € 15,- in rekening gebracht wordt.
 • Na september zijn de trainingsgroepen en competitieteams ingedeeld en zijn opzeggingen alleen nog mogelijk in overleg, waarbij de kosten voor trainingsschool en vereniging vergoed moeten worden.