Voorjaarscompetitie en gebruik van de bar en keuken - hoe zat het ook al weer?

31 maart 2025


Voor de start van de wedstrijden

  • De aanvoerder of een van de spelers meldt zich bij de bar en vraagt naar de bestellijst (voor het eigen team en de tegenstander – alles staat op één lijst)
    • Geef duidelijk aan naam team – tennis of padel – en naam aanvoerder.
    • Op deze lijst worden alle consumpties geturfd en aan het einde van de avond afgerekend.
    • Kom niet bestellen op naam van bijvoorbeeld Volley 1 want dat kunnen die avond/dag meerdere teams zijn.
    • Noem altijd naam team + tennis/padel + naam aanvoerder.
    • Dan voorkomen we achter de bar bij topdrukte dat een bestelling per ongeluk op een verkeerde bestellijst wordt geturfd.
      • Na verloop van tijd kent de bardienstmedewerker je natuurlijk bij je naam maar niet als elke keer een ander teamlid komt bestellen en het erg druk is 😊
    • De bardienst weet hoe de rekening te splitsen is (ieder team de helft van het eindbedrag pinnen)
  • Voor ‘het lekkers’ bij de koffie/thee mag je gebruik maken van het serviesgoed en bestek uit de keuken.
    • Ruim de tafel af voordat je naar de baan gaat en zet de vuile vaat in de bakken van de vaatwasmachine.
    • Geef de vuile borden NIET aan de bardienst. 
    • Ruim alles zelf op. 
  • Gebruik van de koeling
    • Als je etenswaren hebt wat gekoeld moet blijven kun je gebruik maken van de koelkast in het kleedlokaal, of bij drukte ook de grote koelcel in de keuken. 
      • Bij gebruik van de grote koelcel:
        • Zet je boodschappen bij binnenkomst aan de rechterkant in het rek.
        • Zet boodschappentassen niet in het midden op de vloer, ter voorkoming dat de bardienst hierover struikelt.
        • Zorg dat als er meer teams thuisspelen dat iedereen zijn boodschappen kwijt kan in het rekken.

 

Tijdens de wedstrijden

  • Neem je glaswerk mee naar het terras of naar de baan, zorg dan dat dit weer terugkomt bij de bar. Ook plastic flesjes (statiegeld) weer inleveren bij de bar. 
  • Afval (wikkels van snacks, afsluitdeksel ballen etc) gooi je bij de baan in de prullenbak.

 

Na de wedstrijden  

  • Voor het eten mag je natuurlijk weer gebruik maken van het serviesgoed en bestek uit de keuken.
  • We zetten de grote frituur – rechts in de keuken - niet aan voor één schaaltje snacks.😊.  De kleine frituur – links in de keuken – mag ja daarvoor wel aanzetten. LET OP dat je de frituur ook weer uitzet!!
    • De grote frituur zetten we aan bij toernooien en events voor meerdere porties.
    • Maar……het is wel mogelijk om met je team friet met snacks af te nemen van Volley
      • het is NIET toegestaan om zelf friet en snacks mee te nemen en bij Volley af te bakken.
      • De bardienst heeft niet automatisch keukendienst dus het spreekt voor zich dat je na gebruik te hebben gemaakt van de friteuse de keuken weer netjes achterlaat. 
    • De oven en magnetron mogen gebruikt worden mits deze na gebruik weer worden schoongemaakt. 
    • I.v.m. de sociale hygiëne en allergenen is het NIET toegestaan om hele maaltijden te bereiden in de keuken.
      • Wel mag je zelfgemaakte soep, spaghettisaus of een ovenschotel opwarmen, en een (stok)-broodje afbakken. 
  •  Ruim de borden na het eten direct op in de keuken.
    • Ook hier weer niet aan de bardienst geven, of op de bar zetten, maar zelf in de bakken voor de vaatwasmachine zetten. 
    • Graag etensresten in de prullenbak deponeren, pas daarna eventueel de borden en pannen afspoelen anders raakt de afvoer in spoelkeuken verstopt. 
    • Gezien de hoeveelheid willen we graag dat je wacht totdat alles afgewassen is en het zelf ook weer terugzet in de kasten.
      • Kijk a.u.b. of alle vaat en vooral bestek ook schoon is alvorens je het terugzet/legt in de kasten en in de lades. 
    • Gasfornuis schoonmaken en alles waar je in de keuken aan gewerkt hebt zoals werkblad, (houten) snijplanken etc.

 

Het is reuze gezellig en de bardienst wil naar huis

  • We begrijpen volkomen dat je niet naar huis wil. Volley is niet voor niets de gezelligste tennis- en padelvereniging van Eindhoven.
  • Hier is maar één regel: de bardienst sluit af en niemand anders.
  • Dus teams nemen de bar NIET over.
  • De sluitingstijd is wettelijk elke dag om 23.30 uur. Dat kan met de bar extra schoonmaken bij topdrukte wel eens 24.00 uur worden maar geen minuut later.
  • We gaan niet het risico lopen om onze vergunning te verliezen omdat de aanwezigen niet naar huis willen.  
  • Geen zorg, we mogen een paar keer per jaar langer open zijn. Daar hebben we de vrijdagavond tijdens de competitie en toernooien voor gekozen.
    • Tijdens de voorjaarscompetitie:
      • Vrijdagavond open tot 01.00 uur
      • Zaterdag tot 23.30 uur
      • Zondagavond tot 20.00 uur (teams spelen vroeg dus late sluitingstijd heeft hier geen zin)
  • En voor de teams die tot het allerlaatst blijven zitten – samen uit, samen thuis - help nog even de bardienst mee met de buitenboel.
    • Kijk of er nog op het terras glaswerk staat, neem dat mee naar binnen, naar de bar.
    • Zet terrasmeubilair bij de tafels.
    • Vergeet de kleine parasols bij de banen niet, klik ze in en zet ze terug waar je ze hebt gepakt of leg ze even in het kleedlokaal. 
    • Bij flinke wind ook even samen met de bardienst de grote parasols op het terras inklappen. 
    • Op vrijdag – en zaterdagvond staan er altijd twee mensen achter de bar. Je kunt dus nu gerust naar huis gaan.
    • Op zondagavond is dit niet het geval. Laat NOOIT de bardienstmedewerker alleen achter.
    • Sluit samen af en wacht totdat de bardienstmedewerker op de fiets of in de auto zit.

 

Nieuwscategorieën