Laatste update van de Corona maatregelen

Per woensdag 14 oktober zijn de nieuwe Covid-19 maatregelen van kracht.
Zie dit bericht wat die betekenen voor het tennis.

Vanuit de KNLTB komen voor tennis de volgende mededelingen:

1) De externe najaarscompetitie (=uitgestelde voorjaarscompetitie) wordt per direct beëindigd, zowel voor jeugd als voor senioren.

2) Dubbelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan.
Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS.

3) Trainingen; Voor jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Trainingsgroepen van 8 personen zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van 4 spelers (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn op 2 banen en de groepen niet gemengd worden.

4) Intern georganiseerde wedstrijden en toernooien, zoals clubkampioenschappen, laddercompetities of de toss zijn voor zowel de jeugd als senioren niet toegestaan.

Dat heeft concreet bij Volley de volgende gevolgen:

– De singles laddercompetitie, waarvan toch juist het zomerseizoen is afgerond, wordt tijdelijk stil gelegd. Georganiseerde wedstrijden zijn niet toegestaan. Wel mag je onderling natuurlijk afspreken om te gaan tennissen, en dan een oefenpotje spelen.

– Je mag niet in grotere groepen bij elkaar komen, en dus moet ook het husselen aangepast worden.
De maximale groepsgrootte is 4 personen. Het is toegestaan om via de hussel-apps steeds per 4-tal een afspraak te maken en een baan te reserveren. Het husselen zoals we dat gewend zijn kan dus niet meer. De husselcoördinatoren zijn hiervan op de hoogte gebracht.

– De Interne dubbel-competitie mag ook niet in wedstrijdverband georganiseerd worden (ook al is het intern). We stellen vooralsnog het begin er van om die reden uit.

Gelukkig mag je wel tennissen, en ook dubbelen. Maar speel dan hooguit een “oefenpotje” en vermijd onderlinge nabijheid met je medespeler ! Vooraf afspreken en een baan reserveren met de KNLTB.Club app. Na het spelen moet je weer naar huis, dus even geen gezelligheid bij de tennisclub..

We willen erg benadrukken dat het belangrijk is om afstand te houden, tijdens het tennissen, tijdens het wisselen van baanhelft, tijdens het rusten op de stoeltjes. En dat het belangrijk is om de algehele hygiënemaatregelen te volgen. Afspreken in grotere groepen dan 4 personen is gewoon nu niet toegestaan in de buitenruimte. Dan kan het vreemd voelen als je wel met bijvoorbeeld 2x 4 personen
op 2 banen speelt, en dat dan wel mag. Maar we denken dat iedereen best begrijpt waar het verschil zit, en waar het feitelijk om draait: “Laten we zorgen dat we het virus buiten de hekken van de club houden !”.

En dus: geen grote groepen en even geen fysieke nabijheid.

We danken jullie allemaal voor medewerking en begrip met deze lastige maatregelen, en de beperkingen die een en ander met zich mee brengt.

Voor veel (andere) vragen zijn de antwoorden ook te vinden op de site van de KNLTB: https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/veelgestelde-vragen/

Bijgaand ter verduidelijking een poster van de KNLTB.

Het bestuur

NIEUWE BERICHTEN