Vrij tennissen vanaf 11 mei beperkt weer mogelijk.

Beste Allemaal,

Wat een goed nieuws dat ook de senioren weer kunnen gaan tennissen.

Het kabinet heeft afgelopen woensdag aangegeven dat er vanaf maandag 11 mei, onder voorwaarden, weer getennist mag worden.

Deze voorwaarden zijn inmiddels ook wat duidelijker geworden. Helaas vereisen deze voorwaarden toch ook nog wel wat aanpassingsvermogen van ons allen. Naast de gewone regels (blijf bij klachten thuis, houd 1.5 m afstand, handen wassen et cetera) zijn er specifiek voor het tennis een aantal voorwaarden gesteld, die ook nog eens per leeftijdscategorie iets verschillen. Middels een schematisch overzicht zullen we de voorwaarden verhelderen. Hieronder wat korte toelichting op de 3 voorwaarden die voor ons het meest ingrijpend zijn:

  1. Senioren mogen alleen singelen. Dubbelen en husselen is niet toegestaan.
    Met name het husselen is bij onze vereniging geweldig opgezet. Helaas mogen we hier dus nog geen groen licht  voor geven. En senioren mogen dus nog niet dubbelen. Dit in tegenstelling tot jeugd, die mogen wel dubbelen,   maar moeten daarbij zoveel mogelijk wel de 1.5 m afstand in acht houden.
  1. Banen moeten vooraf gereserveerd worden. Vorig jaar hebben we al eens een test gedaan met online afhangen; mogelijk middels de KNLTB.Club app op je smartphone. Dat ging toen redelijk, al was niet heel erg duidelijk hoeveel voordeel we er nu precies van hadden dat we dit mogelijk zouden maken. Dat voordeel is nu wel duidelijk. We hebben besloten om, vanwege de huidige beperkingen, wel de speeltijd van een single reservering te verlengen van 30 minuten naar 45 minuten. Afhangen voor dubbelspel kan dus niet. Bevestiging bij de afhangzuil is nu niet nodig. We doen wel een extra beroep op iedereen om sociaal en verantwoord met het afhangen om te gaan.
    Op dinsdag 12 mei tussen 9:00 en 12:00 , en tussen 19:00 en 21:30 kun je bellen met het paviljoen 040-2524847 met vragen over de KNLTB.Club app of over het online afhangen.
    Op: https://www.knltb.club/functionaliteiten/clubapp/ kun je meer informatie vinden over de KNLTB.Club app. De app moet in principe min of meer zichzelf wijzen. Wel moeten wij als club de instellingen goed zetten. Dat is gebeurd. Loopt iemand tegen een probleem aan meldt dat dan svp aan secretaris@etv-volley.nl.
  1. Voor jeugd is de aanwezigheid van een toezichthouder vereist. Tijdens trainingstijden (doordeweeks ’s-middags) kunnen, mogen en zullen de Amjoy-trainers als toezichthouder fungeren. Voor het weekeinde zijn we een poule van vrijwilligers op aan het zetten die het ook voor de jeugd mogelijk moet maken om in het weekeinde wat vrij te spelen.

We hopen wederom dat iedereen begrip heeft voor de voorwaarden die gesteld worden. En vooral ook dat we begrip
hebben voor elkaar, en voor het feit dat we met elkaar moeten wennen aan dit alles !

De KNLTB.Club app is ook een prima manier voor ons als bestuur om korte berichtjes te verspreiden.
Als er aanleiding voor is zullen we deze communicatie-manier dus nu ook gaan inzetten.
Als je push-berichten van de app toestaat ben je steeds van het laatste nieuws op de hoogte.

We wensen iedereen veel gezondheid toe, en hopen op een fijne rustige hervatting van het tennis bij onze vereniging.

NIEUWE BERICHTEN